Skip to main content

Jacqueline ten Katen

Jacqueline ten Katen Authentiek Begeleiding ApeldoornIk ben Jacqueline ten Katen en ik ben werkzaam als autisme coach, wandelcoach en daarnaast als SI consulent (i.o.)
Ik heb veel ervaring opgedaan als ambulant begeleider en ik werkte daarin samen met kinderen, jongeren, volwassenen en binnen gezinssystemen.
Ik verrichtte deze begeleiding binnen verschillende organisaties. Ik heb veel mogen leren en mezelf volop kunnen ontwikkelen als professional.
Drie jaar geleden heb ik de stap gezet om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan.
Mijn kennis en ervaring als autisme coach kan ik nu nog meer klant gericht en authentiek aanbieden.
Ik ben namelijk van mening dat ik recht doe aan de ander, en in het bijzonder aan cliënten met autisme, wanneer de coaching zoveel mogelijk op maat wordt aangeboden. Mijn ervaring is dat dit een positieve bijdrage levert aan het vinden van een goede balans in het leven van de ander (cliënt).

Opleidingen

De opleiding Gezinsdiagnostiek en Ouderbegeleiding was voor mij de 1e aanzet om een meer concrete richting in te slaan in mijn loopbaan.
Ik kwam vervolgens veel in contact met kinderen en volwassenen met autisme en het onbegrip wat vaak werd ervaren binnen de omgeving.
Ik bemerkte meer en meer dat mijn kwaliteiten aansloten bij hetgeen nodig is om wel begrepen te worden en samen te werken aan een positieve balans in het leven.
Ik wilde dit graag meer concreet leren onderbouwen en besloot de opleiding tot Autisme Coach te gaan volgen aan de Autisme Academie, deze heb ik goed af kunnen sluiten. Hier heb ik vervolgens ook de aantekening van Matrix Coach behaald. Vervolgens heb ik de opleiding tot wandel coach en nu tot SI (sensorische informatie verwerking) consulent gevolgd. Hierdoor heb ik nog meer mogelijkheden tot mijn beschikking om aan te kunnen sluiten bij hetgeen de ander nodig heeft t.b.v. een zo goed mogelijke balans in het leven.

Wat heb ik te bieden

Ik bied begeleiding en ondersteuning aan op die momenten of periode in uw/ jouw leven waarin de balans soms zomaar even uit beeld is. Ik help u/ jouw kracht en kwaliteiten te (her) ontdekken waardoor het weer mogelijk wordt om kwetsbaarheden om te zetten in mogelijkheden.
De begeleiding kan bestaan uit inzicht geven (psycho educatie) in uw/ jouw belemmering, praktische ondersteuning ten aanzien van de verschillende levens gebieden tot het weer mee gaan doen in de maatschappij. Present zijn, echt aandachtig aanwezig zijn, is voor mij de kern van mijn begeleiding en dan van daaruit samen op weg gaan naar een voor u/ jouw nieuw evenwicht in het bestaan.
Praktische ondersteuning kan soms ook als eerste ingezet worden om van daaruit te werken naar ontwikkeling en groei.